top of page

BOREK JE DOMA STÁLE SUVERÉNNÍ

V 16. kole OP Borek doma přivítal předposlední celek tabulky TJ Slavoj Srubec. Za bláznivého počasí, kdy ráno pršelo při rozcvičce padal sníh a během zápasu svítilo sluníčko a pak zase foukal vítr šli oba týmy do utkání s odlišnými plány. Zatím co hosté by brali bod všemi deseti, domácí chtěli jednoznačně vyhrát. Obejít se však museli bez D.Hájka, J.Houšky ,C.Introcasa(pracovní povinnosti) a R.Horejše (zranění) D.Eliáše(nemoc).


PO PRVNÍ PŮLI BYLO ROZHODNUTO


Od prvních minut bylo vidět kdo bude diktovat tempo hry. Domácí drželi míč na svých kopačkách a postupným útokem se dostávali do šancí. Tu první měl po krásném centru od J.Endlichera V.Baščevan jeho parádní hlavičku, ale vyrazil hostující gólman M.Formánek neméně kvalitním zákrokem na roh. Další akci rozjel M.Leština zatáhl míč po lajně a poté ideálně našel ve vápně volného L.Horejše. Jeho umístěná střela však neměla potřebnou razanci a tak mohl znovu vyniknout brankář hostí. V 18.min už však přišla první gólová akce. V.Baščevan poslal do vápna přízemní centr O.Bíca jej pustil za sebe a Libor Horejš se už podruhé nemýlil 1:0. Ještě veseleji bylo domácím za pouhé 4 minuty. V.Baščevan posílal do vápna další povedený centr gólman hostí ho vyboxoval, ale nešťastným odrazem se míč vrátil před branku k osamocenému Ondrovi Vaníkovi, který jej pohodlně poslal do sítě 2:0. Hosté se vůbec nedostávali do zakončení a za zmínku stojí snad jen trestný kop J.Hanouska , který však domácí "manekýn" Martin Pytel s jistotou kryl. Další velkou šanci měl po trestném kopu D.Šťastného O.Bíca, ale jeho zakončení ve skluzu zastavila tyč a pohotový Formánek na brankové čáře. Své šance pak nevyužil V.Baščevan kdy ho dvakrát vychytal výborně chytající Martin Formánek. Když už se vše chýlilo k polo časové přestávce udeřili domácí potřetí. O.Vaník našel před brankou Dana Šťastného , který s přehledem zvýšil na 3:0.


DOMÁCÍ PŘIDALI JEŠTĚ DVĚ BRANKY


Do druhé půle udělal domácí lodivod Stanislav Bryx dvě změny. V bráně dostal příležitost ostřílený Miroslav Krčín a do obrany se podíval zkušený harcovník Michal Bárta jenž dopřál zasloužený odpočinek M.Votrubovi. Ten se konečně dočkal a mohl se podívat na fotbal z druhé strany "klandru" a s pivíčkem v ruce :D. Druhý poločas pokračoval jako první s tím , že tempo hry dost opadlo. Domácí sice drželi míč na svých kopačkách, ale nikam se nehrnuli a hosté zase neměli sílu něco s výsledkem udělat. Postupně se do šancí dostali O.Vaník, L.Horejš, V.Baščevan, ale jejich pokusy byli buďto nepřesné a nebo se opět vyznamenal M.Formánek. V 78.min vnikl do vápna M. Bukovinský krásně našel pod sebou Zdeňka Ždimeru, který byl na hřišti sotva pár minut a ranou pod břevno zvýšil na 4:0 z čehož měl největší radost domácí pokladník :D. V 81.min si vybral svou slabou chvilku i do té doby skvěle chytající M.Formánek. Z.Ždimera vyslal z poloviny průnikovou přihrávku na O.Vaníka hostující gólman ji chtěl chytit na hranici velkého vápna, ale nepochopitelně mu projela mezi nohama a Ondra Vaník mohl v klidu dát svůj druhý gól v zápase a uzavřít tak na konečných 5:0.


OHLASY:


Radek Horejš (FK Borek) Celý zápas se odehrával v naší režii a kdyby naši střelci měli přesnější mušku mohl být výsledek daleko výraznější. Šancí na to bylo dost. Střelecky se dařilo Máňovi (O.vaník), který snad lehčí góly ještě nedal :D Vzadu to byla jistotka a gólmani moc práce neměli.


Následující víkend nás čeká v sobotu Pohár OFS v Kolodějích a v pondělí pak odložený šlágr jara ve Zlivi.


Děkujeme fanouškům za podporu.


FK BOREK OLÉÉ





35 zobrazení0 komentářů
bottom of page