top of page

FK BOREK - SK ZLIV 4:2

ŠLÁGR KOLA OVLÁDL DOMÁCÍ BOREK

Na Borek zavítalo mužstvo SK Zliv a to už samo o sobě naznačovalo, že půjde o zápas nejvyšší kvality. Obě mužstva mají v soutěži ty nejvyšší ambice a tak o důležitosti utkání nemohlo být pochyb. Úvod zápasu patřil hostující Zlivi, která dobře kombinovala a diktovala tempo hry. Přesto to byli domácí kdo šel v utkání do vedení. D.Hájek ve 13.min zahrával roh, který na zadní tyč prodloužil O.Vaník a LIBOR HOREJŠ z velkého úhlu dostal míč ve skluzu do branky 1-0. To však hosty nepoložilo a i nadále dobře kombinovali z čehož v 16.min vyšla kolmice na rozběhnutého J.Slavíka ten našel před brankou osamoceného RADKA HANOUSKA, který i přes výborný zákrok domácího gólman M.Pytla dostal míč do branky 1-1. V další akci prošel R.Horejš přes tři hráče až před hostujícího gólmana a přihrával D.Eliášovi jeho střelu směřující do prázdné branky však hostující obránce odvrátil na roh. A tak přišel trest na druhé straně. Ve 23.min si JAKUB SLAVÍK naběhl za domácí obranu a poslal hosty do vedení 1-2. Domácí poté změnili své rozestavení a hra se vyrovnala z čehož vyplynul další roh. Ten zahrával ve 32.min opět D.Hájek a skvěle našel hlavu MARTINA MICHALA, který tak mohl oslavit svou první branku v boreckém dresu 2-2. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.


V DRUHÉ PŮLI UŽ STŘÍLELI JEN DOMÁCÍ


Do druhé půle šli obě mužstva s tím, že třetí gól může rozhodnout a tak se hrálo hodně ve středu pole, přesto se M.Michal dostal do úniku a jeho bomba olízla břevno hostující branky. V 61.min už se ale domácí mohli radovat. DAVID HÁJEK pronikl z levé strany do vápna a křižnou střelou po zemi nedal gólmanovi Zlivi šanci 3-2. V 66.min si centr D.Hájka ve vápně zpracoval RADEK HOREJŠ a bombou na zadní tyč zvyšoval už na 4-2. Domácí v tuto chvíli měli jasně navrch a další krásnou přihrávku od D.Hájka do vápna nezvládl R.Horejš zpracovat. D.Hájek byl k neudržení a jeho další průnik do vápna přes dva hráče pokazilo jen zakončení do boční sítě místo přihrávky před prázdnou branku. Do dalšího zakončení se dostal V.Baščevan, ale jeho volej mířil nad branku a střela D.Šťastného byla zblokovaná. I hosté se dostali do několika nebezpečných šancí kdy jednu z nich odvracel z brankové čáry P.Endlicher a další bezpečně zlikvidoval domácí gólman M.Pytel. Poslední velkou šanci měl po vysunutí od D.Hájka R.Horejš, když postupoval od půlky sám na hostujícího gólmana, ale v zakončení tak vymýšlel až nakonec trefil pouze tyč. Před krásnou návštěvou a za přispění výborně pískajících rozhodčích tak domácí slaví druhou výhru v probíhající sezoně.


STANISLAV BRYX (trenér FK Borek) Pro “oko” diváka zápas vyšší úrovně od obou týmů . První poločas s šancemi na oboustranách. Druhý poločas se hrál v naší režii, ale i přesto závěru utkání měli hosté šance na snížení. Utkaní bylo zkušeně řízené trojicí sudích a proto se obešlo bez sebemenších problémů.


Příští zápas zajíždíme v sobotu na Srubec. Děkujeme za

podporu FK BOREK OLÉÉ










35 zobrazení0 komentářů
bottom of page