top of page

PRVNÍ TŘI BODY JSOU DOMA

Zimní příprava je nenávratně pryč a tak domácí Borek přivítal v prvním jarním kole OP béčko českobudějovické Lokotky. Už v týdnu se dělali vrásky na čele trenéru domácích Stanislavu Bryxovi , když přemýšlel koho bude mít pro zápas k dispozici. Dlouho době zraněný je David Hájek , pracovní povinnosti měl Libor Horejš a zdravotní problémy nepustili do hry Michala Bartu , Martina Leštinu ani Radka Horejše což je pro domácí citelná rána. Na druhou stranu příležitost pro ostatní kluky se ukázat v nejlepším světle.


BOREK OTVÍRAL SKÓRE


V obraně tak dostal příležitost O.Vaník a v útoku zase M.Bukovinský, který také nebyl zcela fit. Jako kapitán vedl domácí do utkání zkušený harcovník Miroslav Votruba. Počasí bylo krásné a tak netradičně v sobotu dopoledne se mohlo jít na hru. Zápas začal drobným oťukáváním z obou stran a také spoustou nepřesností. Postupně však získávali domácí herní převahu a hrozili především po standardních situacích. První gólovku měl na hlavě O.Hanžl po centru J.Endlichera , ale bránu netrefil. Nejvíce problémů dělal hostující obraně zkušený V.Baščevan, který se také podílel na prvním gólu utkání. Ve 30.min si přebral balon na hranici vápna, potáhl ho a posunul na rozběhnutého Martina Bukovinského , který z úhlu prostřelil hostujícího gólmana na zadní tyč 1 - 0. Tento stav vydržel až do poločasu a tak mohli být domácí spokojeni.


I PŘES ŠANCE UŽ DOMÁCÍ GÓL NEPŘIDALI


Druhá půle se nesla v podobném duchu jako první. Hrálo se převážně mezi vápny a pro oko diváka nešlo o příliš pohledný fotbal. První vetší šanci měl v 65.min V.Baščevan, kdy proti jeho křižné střele předvedl dobrý zákrok hostující gólman R.Štěpánek. Od 70.min začali mít hostující herní převahu, která však nevedla k žádným větším šancím. V 80.min přišel na posledních 10.min do hry R.Horejš a mohl být u všeho podstatného. Po faulu na V.Baščevana se kopala PENALTA. Tu si vzal sebevědomí O.Bíca , ale naložil s ní prach bídně a branku přestřelil :( Přesto mohl přidat pojistku R.Horejš po vysunutí od V.Baščevana jeho lob z úhlu však těsně minul zadní tyč. Poslední šanci zápasu měli hosté, kdy jejich útočník bežel sám na bránu. Domácí brankář M.Pytel ho však včasným vyběhnutím tak rozhodil, že nakonec ani nezakončil. Domácí si tak připisují důležité tři body.


OHLASY:

Radek Horejš (FK BOREK) Nešlo o příliš pohledné utkání , kde by šance střídala šanci , přesto všichni kluci na hřišti dali do zápasu maximum a odměnou nám jsou 3 body. Herně nad všemi vyčníval Martin Michal, který byl jistotou v domácí defenzivě a na opačné straně byl u všeho důležitého Sláva Baščevan. Přes týden potrénujem doléčíme šrámy a těšíme se do Zlivi.


FK BOREK OLÉÉ












20 zobrazení0 komentářů
bottom of page