top of page

ROZJETOU HLUBOKOU B ZASTAVIL AŽ DOMA NEPORAZITELNÝ BOREK

Na fotbalový stadion na Borku tentokráte zavítala na jaře ve skvělé formě hrající Hluboká B. V jarní části držela sérii čtyř výher v řadě a tak bylo jasné, že domácí borce nebude čekat vůbec lehké utkání. Pikantnost utkání přidávalo i to, že současně se jednalo také o finále POHÁRU OFS. Domácí se po dlouhé době sešli v plné síle a tak se třeba ani na lavičku nevešli M.Bukovinský, M.Bárta, C.Introcaso a nemocný byl M.Krčín.


SMOLNÝ VLASTENEC POSLAL DOMÁCÍ DO VEDENÍ


Od začátku bylo vidět, že na obou stranách je mnoho zkušených borců což utkání jen přidávalo na kvalitě. Hrálo se ve vysokém tempu nahoru a dolů. Zejména J.Novák byl v úvodu utkání hodně aktivní a neustále větral domácí obranu. Domácí ovšem nezůstávali pozadu a dostávali se do různých zakončení.D. Šťastný pálil z hranice vápna jen těsně vedle levé tyče a hlavičku M.Michala směřující do branky zase odvracel hostující obránce. Na povedený centr R.Horejše si výborně naběhl O.Bíca, ale na zadní tyči nedokázal míč usměrnit do odkryté branky. Hluboká hrozila především po standartních situacích, které byli vždy nebezpečné, ale domácí obrana v čele s gólmanem M.Pytlem pracovala spolehlivě. Důležitý okamžik přišel ve 39.min. D.Šťastný poslal centrovaný míč do vápna a Martin Kovařík si hlavou nešťastně poslal míč do vlastní sítě 1:0. Tento stav vydržel až do poločasu a tak šli do kabin šťastnější domácí.


BOREK PŘIDAL TŘI GÓLY A SLAVIL DVOJÍ VÝHRU


Druhý poločas začal nešťastným soubojem, který odnesl Stanislav Legdan. Značně otřesen opouštěl hřiště na nosítkách a čekal na příjezd sanitky. Žádné vážné zranění se naštěstí nepotvrdilo a tak vyvázl jen s "několika šrámy a bolavou čelistí" přesto mu přejeme brzké uzdravení. V 62.min byl před vápnem faulován V.Baščevan a domácí zahrávali trestný kop. K tomu se postavil Radek Horejš a David Hájek. Prvně jmenovaný po nacvičeném signálu využil díry ve zdi a k pravé tyči zvyšoval na 2:0. Rozhozená Hluboká v těchto chvílích tahala za kratší konec a Borek toho dokázal využít v 67.min. Agilní D.Hájek zatáhl míč po lajně a našel ve vápně volného Vjačeslava Baščevana. Ten si míč zpracoval udělal kličku gólmanovi a s přehledem zvýšil na 3:0. Poté tempo hry polevilo a hrálo se spíše ve středu hřiště. Čestný úspěch Hluboké mohl dát obávaný Pavel Tůma, když vystihl rozehrávku L.Horejše, ale jeho lišácký lob se mezi tři tyče nevešel. A tak si poslední slovo vzali domácí jmenovitě Martin Michal. Na půlce převzal balón a otevřeným středem hřiště prošel až před vápno, kde přízemní střelou nedal hostujícímu Bublíkovi žádnou šanci 4:0. Domácí tak berou tři body a současně si připisůjí vítězství v Poháru OFS.


Za týden jedeme do Římova.


FK BOREK OLÉÉ


Ohlasy:


Radek Horejš(FK Borek) Zápas měl svojí kvalitu a přihlížejícím divákům se musel líbit. My jsme proti silnému soupeři podali zodpovědný výkon, získali cenné tři body a s tím panuje největší spokojenost.


Pavel Tůma (Hluboká B) První poločas nabídl pohledný fotbal od obou mužstev. Domácí šli do vedení po nešťastném vlastním gólu našeho obránce. Domácí zvýšili náskok po chybách v naší obraně a závěr zápasu se už spíše jen dohrával. Domácí mužstvo zaslouženě vyhrálo.



















































23 zobrazení0 komentářů
bottom of page