top of page

Z ČESKÝCH VELENIC SE TŘEMI BODY

Do dalekých Č.Velenic jsme kromě D.Hájka (pracovní povinnosti) odjížděli v kompletní sestavě. Velenice v prvním kole vyhráli vysoko v Ševětíně a tak si chtěli připsat tři body i doma, ale ani my jsme nepřijeli jen bránit.


DO KABIN ZA STAVU 0:3


Hned v první minutě se na levé straně uvolnil O.Vaník a střelou na bližší tyč zaměstnal domácího gólmana. Následný roh J.Franka opět s velkou námahou likvidoval gólman T.Maroušek. Borek měl lepší pohyb, dobře kombinoval a domácí moc nepouštěl do tempa. Další pěknou střelu vyslal D.Šťastný, ale domácí gólman byl opět pozorný. Velenice praktikovali jednoduchou hru, kdy dlouhými nákopy hledali své rychlé útočníky. Po jedné takové akci nastřelil domácí M.Fiala levou tyč hostující branky. V další domácí šanci se ocitl A.Sytnyk, který postupoval sám na bránu, ale gólman M.Krčín se zaskvěl parádním zákrokem. Pak už ovšem přišla první gólová akce hostů. Ve 32.min D.Šťastný poslal krásnou průnikovou přihrávku na rozběhnutého Martina Kocinu a ten zkušeně otevřel skóre zápasu 0-1. Do další šance se dostal J.Houška, ale jeho pohotové zakončení se mezi tyče nevešlo. Ve 42.min rozjel další gólovou akci O.Hanžl. Průnikovou přihrávkou vyslal dopředu R.Horejše ten se zbavil obránce a přesným centrem do vápna našel opět Ondru Hanžla, který parádní hlavou nedal gólmanovi šanci a zvýšil na 0-2. Jak sám řekl po zápase "Jo v hlavičkách já sem silnej" Domácí byli zaskočení čehož využil Borek ke třetímu gólu. Na krátko rozehraný roh nastřelil před bránu D.Šťastný a Jaroslav Houška poslal míč ve skluzu do branky a oslavil tak svůj návrat na hřiště po delším zranění 0-3.


BOREK PŘIDAL JEŠTĚ DVĚ BRANKY A ZASLOUŽENĚ VYHRÁL


I v druhém poločase se hrálo podle hostujících not. Borek držel míč a kombinoval, ale vážnejší příležitosti si nevypracovával. Až v 66.min se na vápně uvolnil Martin Kocina a střelou k pravé tyči zvýšil na 0-4. Poslední branku utkání doslova vyčaroval J.Frank, který prošel přes dva hráče do vápna a Vjačeslav Baščevan se poté krásně uvolnil a pohodlně zakončil 0-5. Domácí se poté přes jasný ofsajd řítili ve dvou sami na bránu, ale ani tak nedokázali dopravit míč do odkryté svatyně. Posledních 10.min už se spíše dohrávalo a o vítězi už nemohlo být pochyb.


V sobotu doma hostíme TJ Sokol Slavonice od 10:15 hod.


Přijďte se podívat.


OHLASY:


Radek Horejš (FK Borek)


Do Č.Velenic jsme přijížděli s respektem k soupeři a hned na úvod nás přivítalo parádní hřiště na, kterém je radost hrát fotbal. Se vší úctou k domácím si myslím, že jsme podali lepší výkon a vyhráli zcela zaslouženě. Na závěr musím poděkovat našim fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu a po celý zápas nás hlasitě podporovali.

FK BOREK OLÉÉ

27 zobrazení0 komentářů
bottom of page