top of page

ŠLÁGR JARA OVLÁDLA ZLIV


Šlágr kola mezi Zliví a Borkem se musel kvůli nepříznivému počasí odložen a sehrál se až na velikonoční pondělí 18. 4. První zápas mezi oběma skončil výhrou Borku 4:2, která byla jedinou porážkou Zlivi v dosavadní části soutěže. Zliv tedy měla o motivaci postaráno a v případě výhry by se dostala na čelo tabulky.


Čtyři branky ve dvanácti minutách


Zápas se hrál před skvělou diváckou kulisou, která byla hodná zápasu o první místo. Skóre zápasu otevřeli v 27. minutě domácí, kdy se prosadil po pěkné akci ve formě hrající Matěj Fürst. 0:1 Vedení nim ovšem dlouho nevydrželo. Hned ve 30. minutě kopali hosté rohový kop, který brankář Remta vyrazil na volného Libora Horejše a ten se již trefil přesně. 1:1 Týmy se dostaly do varu a zápas měl pořádný náboj. Atraktivní část zápasu pokračovala situací z 36. minuty, kdy byl v šestnáctce faulován Hrdlička. Míč si postavil Radek Hanousek a ani tentokrát se nemýlil. 2:1 Uběhli další tři minuty a Hrdlička poslal skvělý pas opět na Radka Hanouska, který placírkou uklidil míč přesně na zadní tyč. 3:1 Zliv byla v první půlce lepším týmem a zaslouženě vedla. Skvělá dvanáctiminutovka zápasu, ve které viděli diváci čtyři góly, bylo posledním zajímavým co se v 1. poločase stalo a do šatny se šlo za stavu 3:1.


Hanousek zkompletoval hattrick


Borek to rozhodně nezabalil a hnal se za snižující brankou. Vrhl všechno do útoku a bylo jasné, že se tím otevřou skulinky v jejich obraně. V 52. minutě udělali hostí chybu, kdy si míč převzal Kučera a naservíroval ho Radkovi Hanouskovi, který se ani tentokrát nemýlil a míč skončil v brance. 4:1 Pro Radka Hanouska to byl druhý hattrick ve třech dnech. Tento gól byl jakýmsi posledním hřebíčkem pro hosty. Borek se stále snažil a dlouhými nákopy se snažil překonat domácí obranu, ale ta fungovala skvěle a nepouštěla hosty k brankovým příležitostem. Druhý poločas se dohrával již v klidnějším tempu, ale stále se hrál pohledný fotbal. Další branka zápasu již nepadla a tak Zliv oplatila Borku porážku z podzimu a vyhoupla se do čela tabulky Okresního přeboru. Zliv má nyní náskok jednoho bodu a tento souboj bude do konce ligy ještě velice zajímavý.


Ohlasy:



SK Zliv

Tomáš Kučera (hráč):Šlágr s Borkem stíl opravdu za to. Soupeř přijel snad hodinu a půl před zápasem a bral duel hodně vážně, my jsme zaktivizovali kromě Remty a Hrdličky ještě Jardu Zruna, postavili jsme hodně zkušenou sestavu a bylo to znát. Kromě jednoho nedorazu v obraně, který hasil Remta, jsme Borek za poločas nepustili k ničemu, naopak sami jsme hrozili. Nejdřív parádně prošel obranou Fürst a vedli jsme, soupeř pak po rohu z odraženého míče vyrovnal, ale pak nám daroval zbytečnou penaltu a znovu jsme vedli. A do poločasu jsme vedení ještě zvýšili, podle mě opravdu zaslouženě. Do druhé půle se Borek logicky pokusil se zápasem ještě něco udělat, dlouhými nákopy se snažil dostat do naší obrany, ale když Radek Hanousek po rychlém brejku završil svůj druhý hattrick za víkend, bylo už víceméně jasno, kdo zápas vyhraje. Předvedli jsme opravdu výborný výkon, pochvalu si zaslouží každý od brankáře až po posledního náhradníka. Dva zápasy ve třech dnech nám daly pořádně zabrat, ale nechali jsme na hřišti, co umíme. Jsme konečně na prvním místě a už na něj rozhodně nikoho jiného nechceme pustit, i když víme, že to bude ještě hodně těžké.


FK Borek

Radek Horejš (hráč):Zapas se nám hrubě nepovedl. V první půli jsme nepředvedli vůbec nic. Zliv hrála zezadu a trestala naše chyby. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a domácí dostali pod tlak. Výsledkem byla jasna ruka ve vápně domácího hráče, penalta se ovšem nekopala. Dle mého rozhodující okamžik zapasu, kdy jsme mohli snížit na 3:2 někdy kolem 50.min. Z ojediněle akce jsme opět po naší chybě dostali 4 gól a bylo hotovo. Nutno přiznat , ze vyhrát jsme si dnes nezasloužili.

9 zobrazení0 komentářů
bottom of page